lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kiaran Ihana Odessa 5 vuotta!


Odessalla on tänään syntymäpäivät. Hän näyttää rähjäiseltä biletettyään koko yön kamalan karvanlähdön takia. ♥

Muistan, kun siinä 3,5 vuotta sitten etsiskelin netistä myytäviä/annettavia kaneja. Edellinen kanini, Lady Jane Grey eli Kakara, oli juuri kuollut, ja kaipasin uutta kuonokasta elämääni. Aiemmat kanimme olivat molemmat tulleet meille vähän "rescuepupuina", koska niiden aiemmat omistajat eivät enää voineet tai halunneet pitää niitä. Siksi pentukanien sijaan etsin vähän vanhempaa pupua, jonka olisi ehkä vaikeampi saada uusi koti.

Heti, kun näin kuvan Odessasta, ajattelin, että siinä on minun uusi pupu. Asiasta ei ollut epäilystäkään. Ihastuin Odessaan heti, kun näin sen valokuvan - Odessa on meinaan saman värinen, kuin eka pupusemme Hunajapupu Piimä. Odessalla ei voinut enää teettää pentuja kahden vaikean ja vaarallisen synnytyksen jälkeen, joten niin se tuli luokseni varhaiseläkkeelle vain 1,5-vuotiaana.

Kun sitten otin Odessan ulos kuljetuskopastaan ensimmäistä kertaa, yllätyin hirveästi, sillä se olikin puolet pienempi, kuin Piimä! Vitsailen aina, että olisi pitänyt pyytää - 50 % alennusta, kun tulikin puolet vähemmän kania, kuin olin odottanut. No, oikeasti Odessan pienuus ja sirous on tietysti vain hurmaavaa.

Maksoin Odessasta kotiinkuljetettuna 20 euroa - kasvattaja kun ei halunnut periaatteesta antaa kanejaan ilmaiseksi, mikä on tietysti ihan hyvä asia. Tuo oli kyllä elämäni parhaiten käytetty 20 euron seteli. Vain 20 eurolla näin paljon persoonallisuutta!

Odessasta on ollut minulle ihan valtavasti iloa ja onnea, ja tietysti myös hermojen kiristymistä sen tehdessä kolttosiaan. Muutamat nettipiuhat on laitettu kahteen osaan kaninaisen eläkepäivien aikana. Ei ole silti montaa asiaa, joka olisi suloisempi, kuin pupu, joka tulee kylkeen kiinni makaamaan ja kutittaa viiksillään naamaani. Toivon, että minulla ja Odessalla on vielä monta hyvää vuotta yhdessä. ♥

Kirjoitin päivän kunniaksi (ja myös luovan kirjoittamisen kurssiani varten) Odessasta haikurunonkin, ja julkaisen sen tässä.

Pumpulin pehmeä
kuningattaren elkeet
katse kuin lähde.

Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin!

PALJON ONNEA PUPPA, PALJON ONNEA PUPPA, PALJOON ONNEAA PUPPAA, PALJON ONNEEAA VAAN! ♥

Ei kommentteja: