sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kissoja, kissoja, ja kissoja...

Hei - pitkästä aikaa! Viimeksi kirjoitin kissakuulumista (ft. Ava), ja edelleen jatkan samaan sarjaa. Tosin.. hevosistakin voisin pienen maininnan tehdä erikseen, sillä long time no see horse stables! Mutta, takaisin kissoihin.

Selasin tuossa vanhoja tiedostoja ulkoiselta kovalevyltä, ja mitäs sieltä löytyikään? Muistikorttitolkulla kuvia tuttavani tallikissojen pennuista vuodelta 2012 - samaa vuosimallia kuin mitä meitin Senttimme. Toisin sanoen, Penttimme (vanhempia) sisaruksia ja serkuksia! Olen sen verran kissamummo, että vaikkei kuvien takaa ole tarinoita tai opetuksia, sydämeni heltyy yhä uudelleen ja uudelleen kun katson näiden pölvästien kuvia..Suosittelen klikkaamaan kuvia isommaksi, tuleepi söpöys oikeuksiinsa! (Varsinkin kollaasien kohdalla) Samaan aikaan kun näitä kuvia räpsin, tallin takana pidettiin hevosten maastakäsittelykoulutusta, mitä minun piti (epävirallisesti)  kuvata, vähän ikään kuin opiskelumateriaaliksi myös ("miten reagoi, miltä hevosen ilme näytti alussa vs. käsittelyn jälkeen" jne. jne.), mutta loppupeleissä muistikortti täyttyi kissoista ja shetlanninponin maastakäsittelystä. Ooops.. mites ne suokit? Mutta hellantuutelis, tahdon pennun.


Mutta meitin Sissimme, on taas ollut oppimestarina täällä, mutta niinhän se on: esikoiset ovat protoja, kokeilukappaleiden kokeilukappaleita ja testaajia joka asiassa, puhuttiin sitten ensimmäisestä kissasta/pennusta/lapsesta. Sissin ansiosta markettimuona (myös ns. "laadukkaampi) lähti niin syvään pannaan että mädäntykööt markettimyrkyt syvimmässä helvetissä, minä en enää ala.

Selvennyksenä se, että syötin kissoille vähän aikaa taas markettiruokaa, niin eikös Sissin silmät alkaneet mälläämään ja karva lähtemään paljon enemmän kuin normaalisti. Joten, tämä täti juoksi sitten taas kipin kapin eläintarvikeliikkeeseen ja sieltä sitten oikeasti parempaa ruokaa. Murrrrr... No, jokainenhan nyt toivon mukaan tietää, että markettiruoka sisältää pääsääntöisesti (ystäviämme E-aineita *sarkasmi ♥ *) vehnää ja sokereita, ja no, viljaa nyt noin ylipäätänsä, mikä ei kuulu kissan ruokavalioon, ja Sissi nyt näimmä reagoi vanhemmiten yhä vahvemmin vehnään/muihin viljoihin. Huh, tässä ranttauksen alussa ei ollut mtn järkeä, mutta summasummarum, ja mm. markettimuona on aiheuttanut Sissille "kollivatsaa", eli sitä rasva/ihrakertymää alavatsaan, mikä on jopa pienentynyt(??...!)  ruuan laadun parantuessa. Kollivatsahan kerääntyy "liiasta ravinnosta", mikä Sissin tapauksessa johtunee siitä, että markettiruoka sisältää niin paljon kaikkea shaibaa, ja kun se ei täytäkään herran vatsaa, se syö enemmän jotta masu täyttyisi ja *boom shakala* se saa liikaa kaikkea shaibaa ja *poks* kollimaha syntyi. D: Olen tässä vähän vihainen myös itselleni, että jatkoin niinkin pitkään kissoille kirjaimellisesti p*skan syöttämistä.. (Edellisessä kodissaan Sissi & Chichu vetelivät markettimuonaa).

En tiedä kuinka tämän Sissi-teorian voi yleistää, mutta näihin johtopäätöksiin olen tullut kun olen seuraillut Sissiä, Chichua ja Senttiä, vaikka tässä nyt ranttasinkin Sissistä ja omasta idioottimaisuudesta. No, onneksi asia on kunnossa ja tajuttu ajoissa, Sissi on kuitenkin vasta "nuorivanhus".

- cchuboi & kissat

Ei kommentteja: