sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Sivusta haukkuja

Hei vaan kaikille!

Meidän pienestä isovillakoirasta on kovaa vauhtia tulossa ihan oikeasti iso isovillakoira. Eilen kun punnittiin ja mitattiin Whiskey niin säkäkorkeus oli 48 cm ja 10,5 kg. Hyvin kasvaa siis meidän poika, vaikka vähän enemmän sais olla painoa. Toisaalta pennulle on parempi olla hoikka kuin pulska. Sama homma siis kuin meillä ihmisilläkin. 

Whiskey on saanut ensimmäiset rokotukset ja ollaan nyt muutaman kerran käyty Puhoksen Mustin ja Mirrin joka sunnuntai järjestämissä pentupaineissa. Ideana on, että liikkeessä on aidattu tila, jossa koiranpennut voivat leikkiä keskenään turvallisesti. Leikkihetket on jaettu niin, että 13-14 on pienet pennut ja 14-15 isot pennut. Whiskey on jo iso pentu, vaikka mieleltään se on vielä aika pieni. Pentupaineissa käy aika paljon samoja koiria, jotka ovat todella leikkisiä. Kuitenkaan meidän Whiskey ei oikein tahdo päästä leikkiin mukaan. Se haukkuu muille pennuille ja haluaisi selkeästi mennä mukaan, muttei kuitenkaan sitten uskalla. Sanoinkin tänään, että Whiskey on vielä toistaiseksi sivusta haukkuja. :) Se innostuu vain jos muut juoksevat sen ohi tai vahingossa painivat sen lähellä. Innostus kuitenkin jää jännityksen alle ja Whiskey jää katsomaan muiden menoa. Hetkittäin se kuitenkin pääsee leikkiin mukaan. Aiotaan kuitenkin sitkeästi käydä pentupaineissa, koska joka viikko Whiskey uskaltaa vähän enemmän ja haluaa ihan selvästi leikkimään. Luulen, että se ei tahdo päästä leikkiin mukaan sen takia, että Whiskey on todella rauhallinen ja tarvitsee enemmän aikaa tutustumiseen kuin muut paineissa käyvät pennut.  Whiskey on myös nuorin pennuista, joten sekin saattaa vaikuttaa. 1-2kk ikäero on kuitenkin aika iso koiran elämässä. 

Eilen sain kuitenkin todisteita, että kyllä meidänkin poika osaa leikkiä. Olin kylässä Sulhaseni perheen luona, joilla on n. 3-vuotias portugalin vesikoira, Sani. Ollaan Whiskeyn kanssa käyty siellä usein ja yleensä Sani on kuin Whiskeyta ei oliskaan. Eilen lähdettiin yhdessä lenkille ja päästettiin koirat juoksemaan talon takapihalle. Kuinkas ollakaan, Sani ja Whiskey alkoivat telmiä ja juosta keskenään. Sitä riemua oli hauska katsella!


Ei kommentteja: