tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kakkakaronkka

Hei!

Elo Kannelmäessä on ollut tasaisen rauhallista. Pieniä kommelluksia, Parsan lisääntyviä hellyydenosoituksia ja Purjon juttelun lisääntymistä lukuun ottamatta kaikki on sujunut tavalliseen tapaansa aina viime viikonloppuun saakka.Nyt kuitenkin, viime viikonloppuna Purjo keksi, että hänellähän on pallit. Tämän jälkeen se on ollut enemmän ja vähemmän satunnaisen säännöllisesti Parsan perän kimpussa. Parsa taas on näyttänyt olevansa takapäänsä valtijatar useampaan otteeseen. Onneks pallit lähtevät pian, vaikka niistä onkin vain yhden olinpaikka tiedossa.

 Tämän päivän siitä seurannut sähellys on sitä luokkaa, että haluan jakaa sen, sillä nauran vatsa kippurassa epäuskoisena kaikelle sille, mitä kissojen tuottamaa pyykkiä pestessä voi mennä pieleen.


Istun ystäväni kanssa teellä keittiössä. Kesken kaiken huoneestani kuuluu tajuttoman kovaääninen raaka eläimellinen huuto, BWYÖÄRGHHIIIIRH luokkaa. Juoksen katsomaan. Haisee. Taitaa olla tuttu ääni. Protestihan se täällä, jossain. Parsa oli tehnyt tarpeensa lattialle. Purjo veivasi mattoa pötkylöiden päälle, ja minä seisoin matolla. Sukkahousut ja matto pesuun, lattiaan tolua.

Kun pesukone oli pyörinyt ohjelmansa, avaan päältä avattavan pesukoneemme luukun. Rumpu on puolillaan kakkaista vettä. Oikeesti kakkasta. Äyskäröin vanhalla kattilalla vettä pesukoneen pohjalta pois, kunnes rummun pohja näkyy melkein kokonaan. Nukkasihti taitaa tosiaan olla tukossa. Avaan nukkasihdin - viisi litraa kakkaista vettä ja mätänevää pölyä liusuu lattialle - vieläpä vessan puolelle jossa ei ole viistoitusta. Pesen vessan lattiaa käsisuihkulla. Kissat pyörii jaloissa, koska ,jee, lattia on märkä. Pesen nukkasihdin, löydän viissenttisen, katson ettei pölyä mene viemäriin, ja pistän koneellisen pyörimään uudestaan.

Istun koneella huojentuneena nauraen, kun kuuluu lorinaa. Se lavuaari oli sittenkin tukossa. Istun epäuskoisena keittiön tuolilla ja katson, kun vesi virtaa lavuaarista lattialle. Putsaan lavuaarin. Hetkeä myöhemmin pesukoneen poistoputken jesarikiinnitys antaa periksi lavuaarin reunasta.

Ohjelma on vihdoin valmis. Sukkahousut ovat kolminkertaisessa umpisolmussa. Ainakin puhtaat.
Tarinan opetus: toimi nopeasti, kun poikakissasi on kiimainen. Tarkista nukkasihti ennen kissanpöperöiden koneellista pesua.

Näin rauhallisesti he nukkuivat kuitenkin 45minuuttia sitten:


Puhtoisin terveisin,
Jasmin

Ei kommentteja: