keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kaalimaan kakarat

Hejsan!

Tässä esittäytyy onnellinen kissanomistaja Helsingistä. :) Opiskelen yliopistolla teologiaa ensimmäistä vuotta, nimi on Jasmin ja harrastan erilaista järjestötoimintaa, käsitöitä ja laulamista. Nykyään harrastuksiin kuuluvat myös kissojen paijaus ja niistä höpöttäminen.Tänä vuonna tapahtui paljon muutoksia. Yksi niistä oli perheenlisäys - nimittäin iki-ihanat Purjo ja Parsa. Pääsin muuttamaan isompaan asuntoon, ja sain kaksi kämppistä, joten kissanpentujen ottaminen tuli mahdolliseksi. Toisinaan opiskelijaelämä on kiireistä, muttei samaan aikaan kaikille meille. Lisäksi kämppiksilläni on ollut kissa/kissoja, joten en ole aivan peukalo keskellä kämmentä, kun jokin asia arveluttaa tai mietityttää. Meillä ei perheellä ole ikinä lemmikkejä ollut, mutta villi luonto ympäröi meidät Porin perämetsissä.

Parsa (vas.) ja Purjo (oik.) 3kk ikäisinä torkkumassa.

Heti, kun saimme tietää, että saamme asunnon, soitin ystävälleni, ja kysyin olisiko heillä kissanpentuja. Kissat ovat kotoisin Karstulasta, Vastingilta. Perheen latokissat tekevät usein pentuja kyläkollien kanssa, ja niin ovat nämäkin kaksi maatiaispalleroa luultavasti saaneet alkunsa. Alkutaival niille ei kuitenkaan ollut helppo - ne jäivät orvoiksi jo viikon-parin ikäisenä, kun niiden emo jäi auton alle. Onneksi ne selvisivät, ja toiveena oli että molemmat päätyisivät samaan kotiin, sillä olisi surullista erottaa kaksi toisiinsa turvautunutta raasua.

Esittely olisi varmasti paikallaan, vaikka tämä kaksikko tekeekin usein kolttosia yhdessä, syö samasta kupista (vaikka niitä on katettu erikseen) ja nukkuvatkin päällekkäin.Purjo nauttii paijauksesta.
Purjo, veli, ikä nyt 5kk. Hellyydenkaipuinen ja valkosukkainen. Lempilelu on Söpöt Pöpöt Yskä. Purjo on kova juttelemaan, ja krrrkrr-äänen jälkeen tietää, kuka hyppää syliin ja haluaa puskea päällään. Sylissä Purjo menee aivan veteläksi. Myös ruuasta pitää kiittää ja päivän kuulumiset jakaa. Emon menettämisestä johtuen molemmat pennut lussuttavat. Purjo yleensä kaikkea pehmeää kangasta. Olemme yrittäneet saada sitä loppumaan, mutta keinot ovat vähissä. Purjo ihmettelee aamuisin maailmanmenoa raapimapuun ylätasanteelta ja ikkunalaudoilta.

Parsa kukkulan kuningattarena.
Parsa, sisko, ikä nyt 5kk. Meidän talomme itsenäinen nainen. Joskus hellydenkaipuukin yllättää, ja sillon Parsa kiipeää syliin. Siinä missä Purjo on välitön, ja haikailee rapsutuksia kaikilta, Parsa tutkailee ensin, ja luottamuksen annettuaan nukahtaa syliin. Se lussuttaa tassuaan ja saattaa pestä omistajansa posket.  Se tervehtii ovesta tulevaa asukkia ensimmäisenä, mutta pitää säädyllisen etäisyyden. Parsa on talon neiti, jonka lempinukkumapaikka on tyllihameen sisällä. Hattuihin se ei enää mahdu. Toisin kuin Purjo, se tekee omat kolttosensa silloin kun emme ole kotona, ellei kyseessä ole protesti. Vaikka voisi alun arkuudesta luulla, että Parsa on se rauhallisempi, tämä ei pidä paikkaansa. Kaikki, mikä pyörii, rapisee, kilisee ja liikkuu, roikkuu tai hoippuu, on riistaa, joka suussa muristaan, ja juttelua on joka välissä.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, sanotaan. Eli löllykkä, pötkylä, pikku kulta, kehruurukki, apinat, Spurdo, Taistelu-Parsa, höpöt (sekä kakkapylly ja kuolaturpa)... On ihana nähdä, miten niiden luonteet kehittyvät.

Tapahtumia ei täällä talossa puutu. Kissanpennun maailmassa melkein kaikki taitaa olla jännää tai ihan parasta. (Vesi, korvien putsaus, astioiden kilinä ja imuri eivät kuulu näihin.) Kivoja paikkoja leikkiä ovat esimerkiksi pyykinkuivaustelineet, kirjahyllyt, laatikot, ikkunalaudat ja tietokone - erityisesti tietokone. Kipeänä ollessa ei päikkäriseuraakaan ole vailla. :) Välillä tulee itsekin huomattua katsovansa asioita luovemmin, iloisemmin ja vähemmän stressaten. Hei, kuka kärsisi 20 minuutin päikkäreistä tai leikkihetkestä?

"Istukko sä sun siskon päällä?"
Kukin torkkuu tyylillään.

Elämä Helsingin lähiössä jatkuu kissadiscon tahdissa.
- How u doin'?
- Mwäh.
- Krrkrr.

- Jasmin

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Unohdit Spurdon 8(

T. Katka

Auroosa kirjoitti...

Totta! Ja Taistelu-Parsan! :< pitää pistää edit.