torstai 10. tammikuuta 2013

Sinuski esittäytyy

Heips! Olen Sinuski, ja avaan nyt tämän blogin ensimmäisenä esittelemällä hiemann itseäni ja tottakai lemmikkini. Oikea nimeni on Sanna ja olen 14, kesällä 15 vuotias. Harrastan Tankotanssia ja lentopalloa, ei niin virallisina harrastuksina toimivat My Little Pony, yksisarviset, lolita ja leipominen. Asun Oulussa ja omistan tosiaan 3 lemmikkiä, 2 koiraa (Tara ja Rosa) ja kissan (Killi). Tässäpä hieman tietoa elukoista ikä järjestyksessä. 

Tara

(Ignooratkaa hännän päällä nukkuva Rosa :D)

Tara on Cavalierkingcharlesin spanieli (tricolor), ja täyttää pian 6. Tara tykkää silloin tällöin leikkiä, ja hänellä on todella huono kuulo, tai sitten vain valikoiva. :D Muuten Tara ei ole niin hyvässä kunnossa. Normaalisti Cavalierit ovat paljon pienempiä (säkä että paino) kuin Tara, hän painaa 16kg ja on n. 30cm korkea. Eli n. kolme kertaa suurempi kuin normaalisti Cavalierit ovat. Taralla on muutenkin ylipainoa, ikuisten dieettien ja pitkienkin lenkkien jälkeen. Mikään ei tunnu auttavan. Emme syötä hänelle mitään ylimääräisiä herkkuja tai liikaa ruokaa, ja käytämme pitkillä lenkeillä. Noh, pitää toivoa parasta. Pari vuotta sitten Tara käytettiin sydänkuvissa eläinlääkärin toimesta, ja hänella todettiin ns. pyöreä sydän, joka ei toimi kunnolla (sivuääniä, heikkous ym). Epäilemme että silloin alkoi Taran lihominen, koska eläinlääkäri käski olla rasittamatta Taraa (ei pitkiä lenkkejä, rasittavaa liikuntaa jne) ettei sen sydän petä.

 Kun vuosi sitten menimme  toiselle eläinlääkärille Taran pitkään jatkuneen korvatulehduksen takia, pari päivää käynnin jälkeen eläinlääkäri soitti ja sanoi että heille on tullut uusi sydänkuvaus laite (en tiedä virallista nimeä :D), ja he voisivat kuvata Taran sydämen ilmaiseksi opetellakseen käyttämään sitä laitetta. Veimme sitten Taran kuvauksiin. Kun kuvat oli otettu ja tutkittu, eläinlääkäri sanoi että sydän on kyllä pyöreähkö, mutta toimii täysin hyvin. Eläinlääkäri antoi meille myös koirien laihdutusruokaa, joka oli pudottanut sen omalta koiralta painoa 7kg viikossa! Yllätys yllätys, Tara laihtui kahdessa kuukaudessa (ruualla ja liikunnalla) 1kg... Mutta ainakin saimme tietää että sydämmessä ei ole vikaa ja korvatulehduskin parantui. :)

Nyt kuitenkin seuraavaan eläimeen. 

Killi


Killi on Taraa vuotta nuorempi, eli pian 5 vuotta täyttävä. Killi on perus maatiaiskissa, mutta muistuttaa paljon Norjalaista metsäkissaa. Killi on villi (heh, se rimmaa) ja nyrpeä, hyvällä tuulella kunnon sylivauva (muuten saattaa raapia ja purra). Killi saa käydä ulkona, ja onkin ystävystynyt naapurin kissan kanssa. Talvella Killi tekee vain tarpeensa ulos. Killillä on hyvin paksu, pitkä ja pörröinen turkki, joka takkuuntuu helposti. Killillä on yleensä pienet kaljut kohdat kaulan sivuilla, sillä leikit Rosan kanssa ovat aika rajuja. Muuten Killillä on Rosaa kohden aika vahva viha rakkaus suhde, joskus tappelee, joskus ovat ylimmät ystävät.

Pesu meneillään :3

Rosa ''pikkunen''

Perhepotretti :D Rosalla (vas.) on nykyään jo pidemmät karvat (korvat eivät ole niin pienen näköiset).

Rosa on sekarotuinen, melkein kokonaan Japanin chin ja vain murto-osa Lhasa apsoa. Rosa on aikalailla puolen vuoden ikäinen. Rosan luonne on hyvin kissamainen, ja hän matkiikin Killiä monissa asioissa kuin isosiskoa. :D Rosa on leikkisä ja välillä _hyvin_ villi. Rosaa sanotaan tosiaan aika paljon ''Pikkuseksi'' (ei siis kannata hämmentyä jos puhun joskus Pikkusesta), ja se on vahingossa oppinut sen nimekseen. :D Rosalla oli juuri ensimmäiset juoksut, ja on kohta oppinut sisäsiistiksi (kiitos kissan joka aina raapii ovea kun haluaa ulos tekemään tarpeensa :D). Rosa osaa jo istua, ja maahan käskykin alkaa sujua. Tarkoituksena olisi opettaa Rosalle erikoisempiakin temppuja, sillä Japanin chinit ovat ennen vanhaa jalostettu sirkus- ja palatsikoiriksi. Ne ovat luonteeltaan kissamaisia ja hyvin ketteriä. Niillä on myös hyvä ''lauluääni'', se ei ole ulvomista tai haukkumista vaan laulamista (PS. googleta Japanese chin singing/dancing), ne ovat myös luonnottoman hyviä tanssimaan. Rosa päästelee muutenkin omituisia ääniä, se ei osaa haukkua muutakuin jos joku aukaisee oven yöllä. :D Aion myös tulevaisuudessa viedä Rosan agilityyn, energiaa kun sillä löytyy ihan kivasti. 

Minulla oli lapsena (n. 5v) kultahamsteri nimeltä Lumikki, ja se oli minulle todella rakas. Se eli hamsteriksi yllättävän pitkään, neljä ja puoli vuotiaaksi. Meillä on ollut myös kaloja, ja haaveilemme Axolotl nimisestä salamanterista. Olen jo parin vuoden ajan halunnut jonkinlaisen linnun, mutta kissat ja linnut eivät oikein tule toimeen keskenään. :( Noh, sitten kun muutan omilleni niin varmasti ilmestyy taloon lintu jos toinenkin. 

Mutta eipä minulla muuta, toivottavasti jaksoit lukea koko pitkän jutun! 

~Sinuski


Ei kommentteja: